ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

΄Ερμονες : Η εγκληματική αμέλεια του δήμου Κέρκυρας συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών του...

 

Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί μια πλήρως αδικαιολόγητη στάση από τους αρμόδιους θεσμούς της δημοτικής αρχής Κέρκυρας ,όσον αφορά το οδικό δίκτυο, το οποίο βρίσκετε πραγματικά σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του νησιού μας, θέτοντας επί μονίμου βάσεως σε απολυτό κίνδυνο τις ζωές όλων των Κερκυραίων πολιτών καθώς και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί των Φαιάκων.


Μέσα σε αυτές τις περιοχές που ουσιαστικά έχουν εντελώς παραμεληθεί είναι και ο δρόμος που οδηγεί στην ιστορική παράλια των Ερμόνων ,η οποία για πάνω από 5 έτη έχει παρουσιάσει σοβαρές ζημιές σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου από τις αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις και τις άκρεες καιρικές συνθήκες ,οι οποίες είναι γνωστές, και απολύτως προβλέψιμες από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόληψης και προστασίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όπως επί παραδείγματι είναι η πολιτική προστασία κ.α. Τα προβλήματα όμως είναι πολύ περισσότερα στην συγκεκριμένη τοποθεσία, διότι έκτος της προαναφερθείσας ζημιάς που άφορα ένα τμήμα του δρόμου, έχει επίσης παρατηρηθεί και μια άκρως επικίνδυνη κατολίσθηση μικρών και μεγάλων τμημάτων του βουνού ακριβώς στην δέξια μεριά του δρόμου οπού καταλήγει στην παράλια, κάνοντας την πρόσβαση στο εν λόγο σημείο μια άκρως ριψοκίνδυνη διαδικασία.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και τραγικό αυτό που συμβαίνει στο νησί μας, και πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε άμεσα, απαιτώντας τα αυτονόητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις οποίες συνεχώς πληρώνουμε ως πολίτες-δημότες, διά την κάλυψη των άμεσων και έμμεσων αναγκών μας εντός του κοινωνικού περιβάλλοντος όπως :

Α) Οδικό δίκτυο αντάξιο των προδιαγραφών που απαιτούνται σύμφωνα με την μορφολογία του εδάφους της Κέρκυρας που ουσιαστικά θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια.

Β) Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης το οποίο είναι απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο για την δημοσία υγειά των δημοτών με αρκετές προεκτάσεις όπως π.χ ανάπτυξη μικροβίων, αύξηση ασθενειών, μόλυνση του περιβάλλοντος και καταστροφή πανίδας και χλωρίδας μακροπρόθεσμα.

Γ) Δόμηση σύγχρονων εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορημάτων με την δυνατότητα μεταβολής τους σε καθαρή ενέργεια προς χρήση υπέρ των δημοτών, άλλα κυρίως, την άμεση διακοπή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα η οποία συμβαίνει εδώ και χρόνια με μακροχρόνιες επιζήμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατ επέκταση σε εμάς και τα παιδιά μας.



Από ότι φαίνεται κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή και ευρύτερα στην επικράτεια της Κέρκυρας άλλα και την τεράστια ευθύνη την οποία φέρουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι και θρηνήσουμε θύματα όπως στο πρόσφατο παρελθόν στο μάτι και στα Τέμπη. 

Κάποιοι νομίζουν ότι θα κρύβονται μια ζωή κάτω από την ομπρελά ενός κόμματος, ομάδας, σέχτας στην οποία ανήκουν και θα την βγάζουν καθαρή, χωρίς συνέπειες για όλα αυτά που έχουν πράξει κατά των ελλήνων πολιτών.


Ο μονός τρόπος για να αποδείξουμε ως πραγματικοί πολίτες σε όλους αυτούς ότι δεν έχουν καμιά ασυλία, καμιά προστασία, καμιά παραγραφή αδικημάτων χωρίς την αμέτοχη συναίνεση μας είναι να σταματήσουμε να ξεχνάμε και να κρατάμε την μνήμη μας συνεχώς ενεργή.


Έλληνα πολίτη - δημότη δεν πρέπει ποτέ να ξαναξεχάσουμε ότι από το 1980 μέχρι σήμερα έχει καεί το 14% της ελληνικής επικρατείας με εκατοντάδες απώλειες συνανθρώπων μας, δεν πρέπει να ξαναξεχάσουμε ποτέ τα αδέλφια μας που εδώ και χρόνια έχουν χάσει και συνεχίζουν να χάνουν καθημερινά την ζωή τους στην άσφαλτο, δεν πρέπει ποτέ να ξαναξεχάσουμε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που πήδαγαν από τα μπαλκόνια τρομοκρατημένοι από την προπαγάνδα πτώχευσης της χωράς από τα  Μ.Μ.Ε πριν την έναρξη των μνημονίων, μα κυρίως δεν πρέπει ποτέ να ξαναξεχάσουμε τις άξιες και αρχές της ύπαρξης μας ως ελεύθεροι άνθρωποι, με κυρίαρχο δικαίωμα στην επιλογή των πράξεων μας.

Ήλθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον φόβο, ήλθε η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν σταματήσει να μας υπολογίζουν ως ανθρωπινά Όντα, ήλθε η ώρα να θυμηθούμε και να μην ξαναξεχάσουμε ποτέ, τίποτα και κανέναν. 

Μόνο από εμάς εξαρτάται, 
οι αποφάσεις και οι επιλογές μας είναι αυτό που πραγματικά είμαστε και πρέπει να πάρουμε θέση τώρα, για το ποιοί είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε.


Συντάκτης - Υπ. βουλευτής Κέρκυρας Στέλιος Βασιλάκης


Όλα αυτά τα ανεκδιήγητα γεγονότα  μπορούν να πάψουν να υφίστανται μόνο με μια ενέργεια η οποία λέγεται εθνοσυνέλευση όπου θα επαναπροσδιορίσει την επομένη μέρα της πολιτείας μας σύμφωνα με όλα αυτά τα οποία μας ενώνουν. Σύμφωνα με αυτά τα οποία μας άφησαν οι σοφοί πρόγονοι μας ως χάρτη για να μπορέσουμε να περπατήσουμε στο παρών μας, αναγνωρίζοντας το τεράστιο παρελθόν, το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να χαράξουμε το μέλλον, ένα μέλλον που θα φέρει φως, αλήθεια και δικαίο για όλους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια