ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΊΚΗ SIEMENS : Ο ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΉΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΆΤΩΝ

 Δίκη Siemens: Αρρώστησε η Εισαγγελέας – Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων 

Θα γελάσει κάθε… πικραμένος αν απαλλαγούν χωρίς να καταδικαστούν οι …«Γερμανοί» και ο Χριστοφοράκος!

Μια “βόμβα” αναμένεται να σκάσει τις επόμενες ημέρες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση που αφορά τις μίζες της Siemens για την σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “newsbreak.gr”, έχει αρρωστήσει η Εισαγγελέας της Έδρας, ενώ και η αναπληρωματική εισαγγελική λειτουργός δεν φαίνεται διατεθειμένη να την αντικαταστήσει για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Αν ισχύει αυτή η φημολογία που είναι έντονη στο Εφετείο Αθηνών τα τελευταία 24ωρα, τότε θα πρέπει να παρέμβει το γρηγορότερο δυνατό η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, καθώς αν δεν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, τότε αναμένεται να παραγραφούν τα περισσότερα αδικήματα που εκκρεμούν πάνω από 15 χρόνια για την πολύκροτη υπόθεση που έχει ζημιώσει το ελληνικό κράτος.

 

Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο “φιάσκο” στα ελληνικά δικαστικά χρονικά και θα γελάει κάθε… πικραμένος.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθίσουν κάποιοι από τους 22 κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα και ομοτράπεζος γνωστών πολιτικών Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία, και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, ενώ δέκα από τους συνολικά 64 αρχικά κατηγορούμενους απεβίωσαν μέχρι να φτάσει η υπόθεση σε δίκη…

Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ ο οποίος καταζητείται από τότε που «έσπασε» το «βραχιολάκι».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε ήδη τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, δεδομένου ότι η υπόθεση ερευνάται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές πάνω από 15 χρόνια.

Αν δεν ξεκινήσει η δίκη λόγω κωλύματος των εισαγγελικών λειτουργών, τότε θα δοθεί το τέλειο άλλοθι για να παραγραφεί το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens…

Μπάχαλο και με τις μεταφράσεις κατηγορητηρίου-δικαστικής απόφασης

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτηματικά είχε προκαλέσει ακόμα μια περίεργη κίνηση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών για την υπόθεση.

Με επείγον έγγραφο που εστάλη στις 28 Μαΐου από την Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Αναστασία Μασούρα στο Τμήμα Ποινικών Εδρών του Εφετείου, σημείωνε: «Απαιτείται γραπτή μετάφραση στη γερμανική και γαλλική γλώσσα της υπ’ αριθμόν 5236/2019 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Siemens, προκειμένου η υπόθεση να εισαχθεί στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων».

Η συγκεκριμένη απόφαση που είναι σχεδόν 4.000 σελίδες, είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2019 και καθαρογράφηκε μόλις στις 7 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται πως με το νόμο 4781/2021 το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατήργησε τη μεσολάβηση της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στις μεταφράσεις που αφορούν κατηγορητήρια, κλητήρια θεσπίσματα, κλήσεις σε απολογία ή μαρτύρων και διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Στη θέση της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, θα εφαρμόζεται νέα διαδικασία μεταφράσεων μέσω του Μητρώου Πιστοποιημένων Μεταφραστών, τα μέλη του οποίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απευθείας στους ενδιαφερόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Μπροστά στο πρόβλημα που θα δημιουργούνταν από τη μετάβαση στο νέο σύστημα μεταφράσεων (Σ.Σ. τρεις ημέρες μετά το έγγραφο της κυρίας Μασούρα), με την υπ’ αριθ. 24915/31-05-2021 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, συστάθηκε ομάδα εργασίας για τον καθορισμό της πάγιας διαδικασίας παροχής μεταφραστικών υπηρεσιών στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όμως η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως, παρά το γεγονός ότι από τις 29-8-2021 σταμάτησε η μεσολάβηση της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ και πλέον οι δικαστικές αρχές της χώρας πρέπει να αναζητήσουν μεταφραστές με τη νέα διαδικασία…
Ελπίζουμε να μην δημιουργήθηκε κανένα θέμα στην υπόθεση Siemens και να εστάλησαν μεταφρασμένα τα κατηγορητήρια και η πρωτόδικη απόφαση…

ΠΗΓΗ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΣΕ ΥΒΡΙΝ Ο ΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΒΩΜΟ ΣΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !!!

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ:Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ








Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ,ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

https://artemis-sorras.gr/


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ...

Ε.Σ.Υ ΠΑΡΕΛΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2661094391

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr 2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr 3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr 4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr 5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr ======================= ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ." http://alfeiospotamos.gr/?p=11184 ======================= ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: http://alfeiospotamos.gr/?p=17627 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ: http://alfeiospotamos.gr/?p=17647 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: http://alfeiospotamos.gr/?p=18373 ======================= ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/ http://alfeiospotamos.gr/ http://alfeiospotamos.blogspot.gr/ http://spametadesma.blogspot.gr/ http://sorraskerkyra.blogspot.gr/ http://sorrasgegonota.wordpress.com/ ======================= ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» . http://alfeiospotamos.gr/?p=10768 ======================= ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: https://www.google.com/maps/d/u/0/vie... ========================== GOOGLE plus: https://plus.google.com/+artemiossorr...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://politikosforeas.e-sy.gr/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://e-sy.gr/

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://600dis.oramaellas.gr/

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: http://www.endcyprusdebt.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100 ΔΙΣ Τ.Χ.Σ.: http://txs.oramaellas.gr/

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: https://ypomnima.artemis-sorras.gr/
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.» http://alfeiospotamos.gr/?p=11184

https://www.youtube.com/watch?v=cW0otbgwLUU&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=KJtkkqHhtng

https://www.youtube.com/watch?v=oKWRJdroFoI

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια